Capitolul 6- Secretele lui Severus Snape

Partea 1

Miercuri, vremea se inrautati si ora de Ingrijire pentru Creaturile Magice fu tinuta in pivnita. Era ca si cum ai fi intrat intr-o alta lume-pivnita fusese transformata intro mica poiana cu cer albastru, iarba, pietre acoperite cu muschi, arbusti, cativa copaci si un parau susurator.

Profesoara Dulse era cu mintea in alta parte-se infuriase pentru ca Dumbledore n-o lasase sa aduca unicornii pe care ii pregatise special in castel si mormaia intr-una despre “ignoranta” si ca directorul “n-avea niciun drept” si ca “acele animale nu ar fi ranit elevii.”

In schimb trebui sa-i invete despre diferentele dintre knarli si arici, sau cum sa aiba grija de trirame.

Desi nu erau niste creauri potrivite pentru anul 7, Profesoara Dulse (inca foarte deranjata de intreaga experienta) lasa cativa knarli si arici pe o masa plina cu mai multe feluri de mancare, pentru ca alevii sa-l poata descoperi pe cel potrivit si cateva cutii cu trirame.

-Acum, va voi imparti in doua grupe si veti lucra prin rotatie, concise profesoara.

-E asa de pictisitor, zise Sirius turtind cateva trirame in timp ce le impungea cu bagheta (lucru care parea sa le faca sa ia foc). Ups, sa stramba el cand observa ce efect avea miscarea lui asupra micutilor viermi. Oricum, cine-ar vrea sa baage salata pe gatul unor rame scarboase?

Dupa cincisprezece minute, Lily incepu sa-l intelega pe Sirius. Triramele nu aveau gat, iar cand incercai sa le hranesti cu frunze, degetele tale se acopereau de o mazga transparenta care le ajuta sa digereze hrana.

-Iac, murmura ea cand lichidul refuza sa se curete de pe mana ei, in ciuda diferitelor vraji pe care e incercase.

Dupa ce grupurile se schimbara, ii lua aproximativ douazeci de secunde lui Lily sa gaseasca un castronel cu lapte pe care il puse intre doua creature ce semanau de minune cu aricii. Se dovedi insa ca unul era knarl, pentru ca acesta imprastie laptele nerabdator.

Fata isi privi colegii cu dispret. Chiar uitasera tot?  Wendy Soap si Harriet Harvey-Smythe incercau sa-si tenteze animalele cu o bucata mare de carne cruda.

Sirius si James nu aveau mai mult noroc cu knarlul lor, chiar daca Ramus le spusese sa-i dea lapte.

-Multumesc, stiam asta, il auzi Lily pe James. Anul acesta chiar am citit manualul,e chiar asa greu de crezut?

Remus si Peter Pettigrew aveau doi knarli care imprastiau laptele iar Lily avu impresia ca ariciul lor facuse schimb cu knarlul lui James si Sirius.

Mary era prea ocupata privindu-l pe Sirius ca sa se mai gandeasca la flamandul si usor agresivul knarl care ajunsese sa-i mestece pantofii. Barney Fisher isi exersa vraja pe care o avea drept tema la Transfigurari si bietul  Jeremy Briddington incerca sa-si scoata creaturile dintr-un tufis cu mure.

La sfarsitul lectiei, toti aveau vanatai, erau lipiciosi si se pregateau pentru Aparare impotriva Magiei Negre cu un aer nervos. Jeremy Briddington avea zgarieturi din cap pana in picioare si fu trimis in aripa spitalului ca sa i se scoata multimea de spini din piele.

Per total, elevii erau resemnati, dar sumbri cand se asezara in scaunele din clasa de Aparare impotriva Magiei Negre, ora pe care care o faceau impreuna cu cei de la Ochi de Soim.

Cand profesoara lor ajunse in sfarsit, cu roba sifonata, cenusa prin tot parul ei saten, ei deja isi facusera de lucru cu niste avioane vrajite de hartie.

-Asaaaa…profesoara Gaia isi lua programul si il intoarse pe toate partile. Ah, da. Bine, toata lumea, aceasta este prima noastra lectie oficiala impreuna. Am predat cateva ore si anul trecut, dupa ce profesorul Diogenes s-a retras, asa ca as vrea ca toti cei ce au participat la acele lectii sa ridice mana. ii numara. Unu, doi, trei…wow, zece? Unsprezece, doisprezece…sunteti cativa; totusi, pentru cei ce nu ma cunosc, salut, sunt profesoara Gaia, dar puteti sa-mi spuneti Jen, e mai simplu. Sa vedem-am auzit ca anul trecut ati invatat Vrajile Defensive la nivel avansat anul trecut, asa ca, pentru a va aminti totul, vom da un mic test.

Se auzi un geamat venind din intreaga clasa, iar Lily simti cum i se stranse stomacul de indoiala. Nu facuse nicio recapitulare pentru un test surpriza!

-Nu e nimic de care sa va ingrijorati, zise profesoara, dar Lily nu se putea gandi decat la ultimul test neanuntat pe care il dadusera, la care toate raspunsurile fugisera pur si simplu din mintea ei.
.............................................................................
Gata, astazi a fost postat capitolul 6 si eu am tradus prima parte! Comentati, comentati! Revin maine cu partea a 2-a.
.............................................................................
Partea a 2-a

Lily incepu sa rasfoiasca repede Descoperirea Magiei Negre: Cum sa respingi vrajile ofensive de Ethal Dynamick si tocmai ajunsese la capitolul sapte: Puncte tari si puncte slabe ale Vrajilor de Protectie cand profesoara zise:

-Dati cartile deoparte, nu vreau sa trisati.

Cu un aer trist si resemnat, Lily isi inchise manualul si il puse jos impreuna cu geanta, cum faceau toti.

-Intoarceti testele, zise Gaia, miscandu-si bagheta astfel incat cate patru foi cu intrebari aparura pe banca fiecaruia. Si incepeti…toti asteptau in tacere agatandu-se de cuvintele ei. Secundele treceau precum apa ce se scurge de pe o frunza. Pic 1, pic 2, pic 3, pic 4…ACUM!

Putin deconcertata de inceputul testului demn de o cursa de masini, Lily isi intoarse testul, isi mazgali jos numele si citi prima intrebare.

“Ce vraji ofensive nu pot fi invinse de niste vraji simple defensive (Protego, Vraja Scut)?

Dupa opinia ta, care este ce mai folositoare vraja (inafara Blestemelor de Neiertat) pentru a-ti invinge oponentul?

Cate Vraji Defensive sigure exista?

Cate Vraji Defensive nesigure exista si de ce se numesc asa?

Care, potrivt Legislatiei Vrajitoresti, este momentul in care o persoana poate arunca o Vraja Ofensiva asupra altei persoane in mod legal?

Care, potrivit lui Ethal Dynamick, este momentul in care cineva ar trebui sa arunce o Vraja Ofensiva asupra altei persoane?”

Lily se simti golita in timp ce citea intrebarile; raspunsurile treceau prin mintea ei ca apa printr-o sita.

Isi ridica pana, o inmuie in cerneala si se pregati sa scrie. “Ce vraji ofensive nu pot fi invinse de niste vraji simple defensive (Protego, Vraja Scut)?” De unde ar trebui sa stie asta? Lily simti cum o cuprinde panica, la fel ca o pisicuta ce bate in usa pentru a fi lasata afara. O nu, adauga in sinea ei, dupa-amiaza avea Potiuni. Si-l putea imagina pe Severus, la ora de Farmece, cititnd notitele lui Slughorn si gandindu-se la ce laude va primi de la maestrul Potiunilor, de la Shughorn insusi.

“Daca potiunea lui Snape e mai buna decat a mea, jur ca…icepu Lily sa gandeasca furioasa; in momentul potrivit, profesoara Gaia trecu pe langa ea si ii aminti ca avea ceva de facut.

Test la Apararea impotriva magiei negre, corect.

“Vraji ofensive care nu pot fi invinse de vraji defensive…? ei bine, Blestemele de Neiertat ar fi un bun inceput, gandi Lily in timp ce nota cele trei vraji…si blestemele clasificate ca fiind Periculoase.

Lily raspunse cu grija la toate intrebarile sapand adanc in cunostintele adunate in ultimiii 6 ani, cand facusera lectii practice si cand profesorul Diogenes intocmise trei coloane cu Vraji Sigure, Neutre si nesigure…isi aminti vremea cand acelasi profesor ii facuse sa exersexe Blestemul Unghiilor cu cei din anul trei-o amintire memorabila!

Fata era relativ multumita cand intra la Potiuni. Trebuia sa admita ca ultima intrebare o pusese in incurcatura: “Care sunt avantajele vrajilor non-verbale?” Nu studiasera acest gen de vraji. Totusi, se gandi Lily in timp ce se aseza in banca si isi despacheta trusa pentru Potiuni, poate urmeaza sa invatam aceste vraji…

-Linistiti-va, toata lumea, tuna profesorul Slughorn fericit; ai zice ca un test v-ar fi facut mai tacuti-doamna profesoara Gaia a pus ca v-ati comportat destul de bine…desi nu pot spune acelasi lucru si despre voi, continua el uitandu-se spre Viperini. Profesorul Flitwick mi-a zis ca nu ati fost prea vrednici.

O ora si jumatate mai tarziu, Lily isi trantea cartile inapoi in geanta. O alta lectie in cadrul careia Snape facuse o potiune mai mbuna decat a ei-ii facea greata.

-Dumnule Snape, pot vorbi cu tine un moment? traversa vocea lui Slughorn camera. Nimeni nu mai observa, fiind prea ocupati sa impacheteze si sa plece la masa de pranz.

-Da, domnule, zise Severus timid.

-Trebuie sa-ti spun, abilitatea ta de a prepara potiuni a devenit extraordinara, baiete si ma intrebam…ei bine, luna viitoare eu si un grup de elevi alesi cu grija ne vom intalni pentru a lua cina. Stii cum se face, discutam despre proiecte, scoala…ai vrea sa ni te alaturi?

-As fi onorat, domnule.

-Foarte bine, ne vedem atunci.

Lily privise pe toata lumea iesind pe usile pivnitei cu Slughorn in frunte, aparent grabit (probabil din cauza incruntarii de pe fata ei) si simti cum clocotea.

Smiorcaila, viermele, era in clubul lui Sluggie? Acea nevastuica proasta, trisoare reusise sa-l impresioneze pe Slughorn? Doua potiuni realizate in mod avansat! Asta era tot ce facuse! Lily facea potiuni grozave de ani de zile…nu ca Snape ar fi fost de-a lungul vremii un elev prost, daca stai sa te gandesti. Totusi!

-Hey, Lily, esti in ordine?

Lily isi ridica pivirea inca inclestandu-si si desclestandu-si pumnii.

-James, nu…eu…al naibii Snape!

-Ce-a facut?

-N-a facut nimic, doar ca…uita de asta. Voi vorbi cu Slughorn, nu cu tine. Scuze, adauga ea. N-ar fi trebuit sa bomban aiurea despre asa ceva.  Nu e treaba mea, banuiesc…

Isi inhata geanta si iesi val-vartej din pivnita. Se afla la jumatatea drumului catre Marea Sala cand isi dadu seama ca isi uitase cea mai buna pana. Devenind si mai nervoasa, Lily se grabi inapoi, dar se opri inainte sa intre-auzi voci. Pentru a doua oara, se pomeni ascultand conversatiile altora.

-La ce te referi? N-am facut nimic rau, veni vocea lui Snape, apriga.

-A, da? se auzi si a lui James. Uite, ai devenit brusc un mare maestru la Potiuni, lucru care o face pe Lily sa se enerveze…

-Oare? sopti ea. James si Severus stau in aceeasi incapere si nu incearca sa se omoare; ba mai mult, vorbesc civilizat. Ce naiba se intampla?

-E o creatoare de Potiuni grozava, normal ca o irita! I-ai vazut fata? Dar, oricum, de ce-ti pasa? Nu asta e idea…Slughorn ti-a cerut sa faci parte din micul lui club…

-Da, si?

-SI, Lily este singura desteapta din anul nostru, sau oricum o mai fi sa poata intra in acel club! Chiar ai supara-o daca te-ai duce.

-Chiar? Lily auzi urma de ingrijorare din vocea lui Severus.

-Da, raspunse James. Doar nu te duce, ok?

-Sigur ca n-o voi fece, replica Snape repede ca fulgerul. Voi vorbi cu profesorul Slughorn.

-Stai. Ce? Ma asculti? Nu incerci sa ma ataci sau sa te enervezi pentru ca-ti spun ce sa faci?

-Vorbim despre Lily. E un subiect prea delicat pentru copilarii. Fata isi simti obrajii arzand si se ascunse repede dupa o armura, pentru ca James se pregatea sa iasa din incapere cu pana ei in mana.

Dupa ce baiatul pleca, Lily o rupse la fuga pe o scurtatura catre Marea Sala pentru a ajunge inaintea lui si sa-si poata primi pana fara intrebari . Isi simtea capul explodand. James ii spunea lui Snape sa nu faca nimic din ce ar supara-o; ce voia sa spuna cu asta? Si Severus accepta sa i se dea ordine? Se grabi si intra printr-o usa secreta ascunsa in spatele unei tapiterii ce infatisa un banchet din Evul Mediu. Ziua devenea din ce in ce mai ciudata.
.............................................................
Gata si a doua parte! Sper sa va placa la fel de mult ca si mie!

2 comentarii:

urasc testele surpriza...bafta lily!!!!

 

Oare James ce a raspuns la intrebarile alea?:))
Snape asta ce pampalau pare..dar de fapt nu e asa...

 

Trimiteți un comentariu